Biografie

Aukje Fijn is al op jonge leeftijd begonnen met haar passie. Dat was zingen, en dus wist ze al snel, dat dit was wat ze wilde.

Opgroeiend in Wezep op de Veluwe, ontwikkelde ze haar eerste singles, zoals o.a.:”Ben je verliefd” , “Als ik toch eens”, ” Doe maar wat je kan” en “Wereldbol”.

Daarna kwamen schlager/pop singles als “1000 Vlinders” , “Meer en meer” en “Ik bel je”. Een tijdje erna volgde o.a. “Milonga”. Deze singles nam Aukje op in de studio van Hans Aalbers, te Nederhorst den Berg.

In Nederhorst den Berg was ook Arjan Venemann betrokken bij haar producties, en daaropvolgend ontstond een samenwerking met Arjan Venemann.

Wonend in Nieuwleusen, Overijssel werkte ze aan haar eerste zelf geschreven singles, zoals: “Zeg dat je me niet vergeet”, “Fluisterend hoor ik de wind”, “Dromen doet leven”/”Eine Nacht” en “Ik wil enkel bij jou zijn”. Dit gaf veel invulling aan haar liedjes, omdat ze zich helemaal kon vinden in de tekstbeleving.

In samenwerking met H&A Records bracht ze Vinyl-singles uit van de singles met als A-kant “Fluisterend hoor ik de wind”+B-kant “Zeg dat je me niet vergeet”, en A-kant ” Ik wil enkel bij jou zijn” +B-kant”Eine Nacht”. Het laatste exemplaar was tot haar eigen verwondering binnen 24 uur uitverkocht. Natuurlijk was ze daar ontzettend dankbaar voor!

De videoclips werden geproduceerd door een hecht team, Marcel en Djessica Tichelaar, met wie Aukje al haar ideeën bespreken kon. Zodat zij de ideeën van Aukje visualiseerden naar videobeelden. Hieruit ontstonden prachtige clips, die te bekijken zijn op Youtube.

Met deze singles kreeg ze meer optredens. Onder begeleiding van Startup Events, haar boekingskantoor. Hierbij vond ze aansluiting doordat ze er veel steun en feedback kreeg. Ook investeerde ze veel tijd in haar fans, en bouwde ze haar eigen team om haar heen rondom optredens. Daar hoort bijvoorbeeld een betrouwbare geluidsman bij. Zo vond ze via een bekende aansluiting bij het licht en geluidsbedrijf van Marthijn Teunissen, die altijd bereid is, voor welke gelegenheid dan ook, met Aukje mee te denken.

In een stijgende lijn hoopt Aukje haar pad te mogen bewandelen naar alles wat de toekomst in petto heeft.